Derfor skal du bruge økologiske produkter til at pleje din hud

Det er populært at købe økologiske råvarer blandt danskere, men spørgsmålet er, om de mange økologi-købere også har fundet frem til fordelene ved at købe økologiske produkter, når det kommer til hudpleje og personlig pleje.

 Der findes flere og flere allergikere, samtidig med at kemikaliers effekt på kroppen bliver mere og mere kendt. Måske har du ikke oplevet konsekvenserne af billige og dårlige cremer og andre hudplejeprodukter endnu, men det kan ske for alle. Derfor er det værd at overveje, om økologiske plejeprodukter også er noget for dig.

Dette er blot nogle af årsagerne til, at det er godt for hud og krop at bruge økologisk hudpleje, men flere undersøgelser peger desuden på andre årsager til, at de billige og dårlige produkter er uhensigtsmæssige for mennesker at bruge.

En af fordelene ved at købe økologisk hudpleje er eksempelvis, at de mange gavnlige stoffer som olie, vitaminer, mineraler og antioxidanter er meget renere i økologiske produkter, og dermed er virkningen bedre, uden du risikerer at putte giftige sprøjtemidler på din krop.

Desuden kan phthalater og parabener, som er hyppigt repræsenteret i almindelige hudplejeprodukter, være hormonforstyrrende, hvilket særligt kommer til udtryk hos mænd, hvor produktionen af mandlige kønshormoner kan blive forstyrret, viser en undersøgelse fra Det Økologiske Råd.