Åreknuder i underlivet: Hvad nu?

Mange kvinder oplever, at åreknuder i underlivet opstår under graviditet. For nogle forsvinder åreknuderne efter fødslen, mens andre oplever, at åreknuderne er kommet for at blive. Læs med, hvis du ønsker hjælp til behandling.

Varicer i underlivet eller ”åreknuder” i underlivet opstår hyppigt hos kvinder under graviditeten. For mange forværres tilstanden hen mod fødslen og for nogle forbliver de tilmed efter fødslen. Faktisk ses åreknuder omkring underlivet i vekslende grad hos op til 70% af gravide kvinder, hvoraf alderen på kvinden spiller ind.

Åreknuder omkring underlivet kan både være smertefulde, og de kan bløde, andre bemærker dem slet ikke i det daglige.

Er du én af de kvinder, der oplever, at åreknuderne går ind og påvirker dit velbefindende ved irritation, smerte eller kløe? Så er der hjælp at hente. Men hvordan og hvorledes skal man forholde sig, hvis man ønsker at gå i behandling?

Behandling af åreknuder

Åreknuder i underlivet behandles professionelt med indsprøjtning af Aethoxysclerol som væske eller skum. Denne behandling fås på baggrund af en ultralydsscanning. Ultralydsscanningen er måden, hvorpå du er sikret at få lige nøjagtig den behandling, der passer bedst til dig og dine åreknuder. Åreknuder adskiller sig forskelligt fra person til person, derfor er behandlingsmetoderne mange.

Så hvis du oplever fysisk irritation ved åreknuder eller bare ønsker, at få dem fjernet for kosmetikkens skyld, så er der hjælp at hente ved en klinisk undersøgelse hos lægen.

Hvis du endnu ikke er gravid, kan du komme åreknuderne i forkøbet ved at spise sundt, dyrke regelmæssig motion og generelt bare passe godt på vægten.