Alt hvad du bør vide om hækkeklippere

Sommeren står for døren og det betyder at hækken skal klippes. En hæk skal gerne klippes to gange årligt, hvis du ønsker at holde den pæn. Det betyder, at din hækkeklipper er din bedste allierede, når hækken skal rettes til. Når du er på markedet efter en ny hækkeklipper, er der flere parameter som du bør tage med i dine overvejelser. Først skal du beslutte dig for, om du ønsker en hækkeklipper med batteri, ledning eller benzin.

Den benzindrevne er den mest kraftfulde af de tre varianter, og den er det bedste valg til en kraftig hæk. Hvis du har en meget høj hæk, bør du overveje om du ikke er bedst tjent med en hækkeklipper med enten batteri eller ledning. Disse modeller er nemlig væsentlig lettere end den benzindrevne. Hvis du skal stå på en stige i mange timer, vil en tung hækkeklipper ofte resultere i dårlige arbejdsstillinger og ondt i nakken. Hvis du vælger en hækkeklipper med ledning, er det selvfølgelig essentielt at du har adgang til et udendørs strømstik, men hvis dette ikke er en udfordring, vil dette være et oplagt valg til den mindre have.

Den batteridreven hækkeklipper tilbyder både en lav vægt og den fleksibilitet, som en benzindreven hækkeklipper tilbyder. Hvis du har en stor have med tilhørende hæk, så vil det ofte være nødvendigt at investere i et ekstra batteri, så du ikke behøver at afbryde arbejdet halvvejs. Du kan forlænge din hækkeklippers levetid ved at få din hækkeklipper slebet med jævne mellemrum.