Det skal du overveje ved køb af en topmadras

Med så mange typer af topmadrasser på markedet, er det en fordel at starte med at beslutte, hvad du ønsker og har brug for til dit soveværelse. Derefter kan du finde ud af, hvilket materiale der bedst opfylder dine behov. Personlige præferencer spiller naturligvis også en rolle.

Hvis du ønsker at finde frem til den bedste til dine behov, er her nogle af de vigtigste faktorer, du skal tage højde for.

Kvalitet frem for kvantitet
En højere pris garanterer ikke nødvendigvis, at topmadrassen er bedre for dig personligt. Det handler om at imødekomme dine behov og ikke blot at købe den dyreste topmadras.

Smertelindring, fasthed og ekstra støtte
Hvis du ønsker ekstra støtte til din ryg og andre kropsdele, har du brug for en topmadras med memory-skum eller latex. Disse materialer er normalt mere effektive end andre. De holder bedre på formen og understøtter din naturlige kropsholdning.

Komfort og blødhed
Med en så svimlende vifte af materialer, mærker, densiteter og tykkelser skal du være i stand til at finde det perfekte niveau af blødhed og komfort. Men din definition af komfort kan være forskellig fra andre personer. Find derfor ud af, hvad der aflaster din krop på bedst mulig vis.

Reduktion af støj fra din partner
Memory-skum og latex er materialer, der er gode til at reducere bevægelser, når din partner vender og drejer sig i sengen. Hvis du sover sammen med nogen, er det en fordel at vælge et materiale, hvor du ikke rigtig lægger mærke til, at din partner bevæger sig i sengen.

Har du det varmt eller koldt om natten?
Topmadrasser med memory-skum har en tendens til at holde effektivt på din kropsvarme. Her synker du mere ned i madrassen, hvorefter den former og omsvøber sig efter din krop. Derimod er en topmadras med latex mere åndbar, hvorfor den er oplagt til folk, der har det varmt om natten.

Har du nogle allergier?
Nogle materialer er bedre egnet til folk med allergier end andre. Det er derfor værd at tjekke, om din valgte topmadras er brugbar, hvis du lider af allergi. Her skal du tjekke, om madrassen eksempelvis er Oeko Tex-certificeret m.m.

Efter du har fundet frem til, hvad dine personlige præferencer er, samt hvad din krop har brug for, er det værd at overveje, hvilket materiale din topmadras skal være i. På den måde ender du med at finde frem til den perfekte topmadras til din seng i soveværelset. Find en topmadras her.