Du kan redde dit forhold med parterapi

Inden du tager din kæreste eller ægtefælde i hånden og booker til hos en parterapeut, så kan det være værd at grave ned i, om der er andre muligheder. Selvom parterapi kan være en effektiv løsning på jeres problemer, så kan det også være, at I blot har brug for en ny vinkel på jeres forhold.


Der findes flere muligheder for at redde dit forhold. Enten i form af parterapi, coaching eller online terapi hvor parterapi er det, som langt de fleste benytter sig af, når forholdet er kommet ud af kurs.

Overvejer du parterapi, men er i tvivl om det virker?

Parterapi virker – særligt hvis begge parter er indstillet på at gøre en indsats. Selv i de situationer, hvor parterne ikke deltager ligeværdigt, så vil den motiverede få så meget viden og nogle redskaber med fra forløbet, at det vil være hele indsatsen og investeringen værd.

Selvom det kan være svært at genoprette tilliden til hinanden, så er det vigtigt, at du får opbygget tilliden til andre mennesker og eventuelle fremtidige partnere. Ellers vil dit tidligere forhold, kunne sætte spor resten af livet.

Er parterapi det rigtige for jer?

Ofte går par først i terapi, når forholdet for alvor er i krise. Som regel er der tale om længerevarende udfordringer, som I aldrig har fået løst, og så har det hele hobet sig op. Måske føler den ene part, at der ikke kan trænges igennem, og der ikke bliver lyttet i den anden ende. Andre gange er begge parter enige om, at de har brug for hjælp til at løse problemerne.

Her er parterapi en effektiv måde for jer at bryde fastlåste vaner, så dialogen kan startes op på ny og så den eventuelle brudte tillid kan genoprettes. Når det så er sagt, så er det ikke alle forhold der kan reddes med parterapi, hvis der er kommet for stor afstand mellem begge parter.

Få hjælp til forholdet her, så I kan få jeres ægteskab op at køre igen.