Gode råd mod dine menstruationssmerter

I virkeligheden er det et rigtigt sundt tegn, når maven begynder at gøre ondt under menstruationen. Det fordrer blot, at du ’virker’ som kvinde. De fleste menstruationssmerter er ganske ufarlige, men også en stor belastning for mange kvinder. Så hvordan tackler man, når det spænder i maven og murrer i lænden? Få gode råd lige her.  

Det er den tid på måneden. Du har menstruationssmerter, og de gør så ondt! Nogle smerter kan være værre end andre, men lige gyldigt hvor ondt de kan gøre, så er menstruationssmerter (stærke som mindre stærke) et problem for tusindvis af kvinder.

Nogle kvinder oplever langt fra menstruationssmerterne hver gang, de har deres periode, men andre kvinder oplever det faktisk som et tilbagevendende problem i hver eneste cyklus.

Måske er du én af de kvinder, der oplever at være belastet af menstruationssmerter? Heldigvis kan smerterne lindres med et par simple tricks, som du kan læse om her i artiklen.

Men først: hvorfor opstår de egentlig?

Hvorfor får man egentlig de ubehagelige smerter, tænker du sikkert? Der findes en ganske naturlig forklaring på, hvorfor det kan gøre så ondt at have sin menstruation. Under menstruationen sker der nemlig ting og sager i din livmoder, som kan være årsagen til dine smerter.

Din livmodermuskel er i de fleste tilfælde grunden til de belastende menstruationssmerter. Smerterne skyldes nemlig, at livmoderens muskulatur trækker sig for hurtigt sammen. Denne hurtige sammentrækning af muskler bevirker, at dit blod har svært ved at strømme gennem din krop. Lige netop dét er årsagen til de krampelignende jag i maven.

Slip af med dine menstruationssmerter

Smertestillende medicin er nok det første og mest effektive middel, som de fleste kvinder ville ty til. Smertestillende medicin, der indeholder stoffet Ibuprofen er yderst effektivt mod menstruationssmerter. Nogle gange kan smertestillende medicin være nødvendigt, fordi smerterne kan være så svære at være i for kroppen. Men der findes faktisk også andre midler mod menstruationssmerterne, som både er forebyggende og effektive under selve perioden. Så hvorfor egentlig fylde sig med smertestillende piller, når der findes et gratis og naturligt alternativ mod de månedlige smerter?

Bevæg dig! Det er vigtigt at dyrke en masse motion, når man har menstruation. Det kan være svært at overskue at dyrke motion, når man har sin periode, fordi man ofte er ekstra træt og tappet for energi. Men motion er et effektivt middel mod smerterne. Hvis det er svært at overskue hård motion under perioden, så kan den mere blide version af bevægelse være yoga. Når du dyrker yoga kan du også få mange gode øvelser, der kan være gode og effektive mod selve menstruationssmerterne. Generelt er motion også en vigtig forebyggelse mod menstruationssmerter, så husk altid at træne under hele cyklussen.

Tag et langt varmt bad. Varmt vand er med til at få din krop til at slappe helt af. Et varmt bad giver stor lykke og følelsen af velvære. Desuden er varmt vand med til at smertelindre og kan derfor være en effektiv her og nu løsning mod dine smerter. Et andet alternativt kunne være at bruge en varmedunk. Varmedunken skal placeres, der hvor det gør ondt. Varmen vil på samme måde som det varme vand få dig til at falde til ro og muligvis give din krop en pause fra de voldsomme smerter.

Den bedste kur mod menstruationssmerter

Nogle siger, at den bedste kur mod menstruationssmerter er noget så simpelt som onani og sex. Når vi onanerer, sker der nemlig nogle processer i kroppen, som kan afvikle smerterne. Det skal dog ikke være den form for onani, hvor man kun jagter efter et klimaks. Onani og sex der foregår på en mere sindig og rolig måde med fokus på nydelse og afslapning, kan nemlig være forebyggende mod underlivssmerter. Når man får en orgasme, så frigiver kvinden stofferne oxytocin og dopamin, som er lykke-stoffer, der får os til at føle os glade og trygge. Desuden udløser disse stoffer også naturlig smertelindring.