Hvad koster det at gå til psykolog?

Omkostningerne er en af ​​de største barrierer, når det kommer til behandling af mentale problemer og udfordringer. Selvom der findes mange psykologer i flere forskellige prisklasser, er det prisen, der ofte afholder mange fra at få den hjælp, de har brug for.

Selvom udgifterne til at gå til psykolog er en meget reel bekymring, er det ofte muligt for folk at få adgang til billigere psykologhjælp. Men hvad koster en psykolog overhovedet?

Hvad koster en psykolog?

Psykologier har ikke en fast takst, og derfor vil du opleve, at prisen varierer meget fra psykolog til psykolog. Kigger du på flere forskellige psykologer i dit område, koster de ikke nødvendigvis det samme. Gennemsnitsprisen ligger som regel på mellem omkring 800 kroner og 1.000 kroner for en enkelt session. Dog kan dette variere alt efter lokation, erfaring, kompetence m.m.

Når du skal vælge en psykolog, bør du ikke kun tage et kig på prisen. Det er også vigtigt, at du vælger en psykolog, der har de rette kompetencer i forhold til, hvad du har brug for hjælp til. På den måde er det nemmere for dig at finde en psykolog, som du oplever, at du har en god kemi med.

Få en henvisning fra din læge

Som du kan se, er det ikke helt billigt at gå til psykolog. Men hvis du har fået en henvisning fra din læge, kan du spare en del penge. Takket være det offentliges tilskud til psykologbehandling vil prisen for en session være lavere.

Men du skal dog også være opmærksom på, at der hos nogle psykologer med henvisning vil være en del længere ventetid. Søger du en pris på psykologhjælp? Så klik her ind.