Sådan får du din skønhedssøvn om vinteren

Vinterdyne eller varm dyne? Kært barn har mange navne. Fælles for dem alle er, at de dækker over den dyne, der kan sikre dig en varm, afslappet nattesøvn. Vinterdyner er netop varme dyner, og har altså fået sit navn fordi de er ekstra varme og derfor benyttes, når det er koldt udenfor. En vinterdyne består af masser af fyld, hvilket gør, at de er rigtig gode til at holde på kropsvarmen.

Du har sikkert prøvet at vågne op om natten, fordi du fryser. Med en vinterdyne kan du undgå dette og derved give dig selv rigtig gode forudsætninger for en skøn nattesøvn. Der findes dog mange forskellige vinterdyner. Nogle er dejligt tykke og helt perfekte at putte med, andre er tunge og lægger sig tæt omkring dig, hvor andre er lettere, men stadig formår at holde dig varm uanset rumtemperaturen. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvilken typen dyne du er til inden, du investerer i en ny vinterdyne. Silkedyner er eksempelvis lette og varme, hvor gåsedunsdyner er varme og mere luftige.

Der er forskel på kropstemperaturer

Inden du beslutter dig for at købe en ny vinterdyne, bør du også overveje din generelle kropstemperatur om natten. Har du tendens til at fryse eller svede, eller er du en af de fantastisk heldige, der bare regulerer sig efter temperaturen? Der er eksempelvis stor forskel på mænd, kvinder og børn. En generel huskeregel er, at mænd og børn ofte har en højere kropstemperatur om natten end eksempelvis kvinder, hvorfor det kan være en smart ikke at vælge dyner efter individuelle behov.