Sådan passer du dine stueplanter

Planter

Sponsoreret

Har du en tendens til at glemme alt om dine planter, når du først har købt dem? Og er der gået lidt for mange planteliv tabt igennem årene i dit hjem? Det kan ske for os alle sammen. 

Men hvis du er vild med at have planter i hjemmet, er det en fordel at få grønnere fingre, så du kan passe dem på bedste vis. Her kan du lære mere om, hvordan du passer dine stueplanter.

Gode råd til pasning af stueplanter

  • Vær opmærksom på lyset – Generelt har blomstrende planter brug for mere lys end grønne planter. Derfor skal blomstrende planter ofte placeres tæt på et vindue, hvorimod grønne planter ikke bør placeres i direkte sollys. Størstedelen af alle planter ønsker naturligt lys uden direkte sol. Dog er det en god idé altid at læse vejledningen, der følger med den pågældende plante.
  • Vand dine planter regelmæssigt – Alle stueplanter har brug for, at du vander dem nogenlunde regelmæssigt. På plantens etiket vil du typisk kunne finde vandingsråd, som du bør følge. Desuden skal du vande direkte i jorden og sørge for, at det overskydende vand ikke står i potten i for lang tid.
  • Vedligeholdelse af din plante – Er din plante begyndt at se en smule kedelig og træt ud i vintermånederne? Så er den højst sandsynligt bare gået i dvale, hvorfor du ikke behøver at give den næring. Fra april til september måned har planten til gengæld brug for ekstra næring. Derudover bør du huske at støve din plante af sommetider og fjerne visne blade m.m.