Sådan stopper du med at ryge

Der findes alverdens forskellige metoder for at stoppe med at ryge. Elektriske cigaretter er et rigtigt godt alternativ for dig, der er mere afhængig af vaner end nikotin.

Der kan være rigtig mange gode grunde til at ville stoppe med at ryge. Måske du gerne vil af med den dårlige lugt? Måske er du træt af de høje udgifter der er ved rygning, særligt nu hvor priserne på cigaretter stiger? Måske vil du ikke lære dine børn, at rygning er en god idé, og derfor vil du gerne gå foran som et godt eksempel?

Uanset hvad din bevæggrund er, så er her nogle gode råd til dig, der gerne vil stoppe med at ryge. For det første er det vigtigt at gøre op med dig selv, hvad det er, du er afhængig af, som gør det svært for dig at stoppe. Måske har du allerede prøvet at stoppe og ved, hvad der var svært. Måske kan du prøve at overveje, hvad du nyder mest ved rygning. De fleste vil nok svare, at de nyder pauserne, roen, den afstressende effekt. Og det er som regel forbundet med vaner.

Derfor er det ikke nødvendigvis nikotinen, der er problemet men nærmere vanerne. Og det er grunden til, at nikotinplastre og nikotin-tyggegummi ikke nødvendigvis gør det lettere at stoppe med at ryge. I stedet er en e-smøg en helt anden løsning, der mere knytter sig til de vaner, du har. Elektriske cigaretter kan være din erstatning for cigaretterne, og du kan stadig tage dine pauser på de samme tidspunkter, og derfor behøver du ikke ændre dine vaner. Elektriske cigaretter fås både med og uden nikotin, hvis du ved, at det er en dealbreaker for dig.