Stress – belastning eller gave?

Stress kan være begge dele – en belastning for kroppen og en gave. Det er en gave, hvis du håndterer det rigtigt. Hvis du er opmærksom, så er stress faktisk en ven for dig i dine livskriser! Men hvis du ikke passer på dig selv, kan stress udvikle sig til sygdom og en stor belastning for din krop.

Stress. Når man hører ordet, ville mange muligvis associere til sygdom og ekstrem travlhed. Det er en tilstand, der slider os op og påvirker vores livskvalitet. Sådan ville mange forbinde det, og det er også rigtigt; mange går ned med stress i dag. Det er blevet en regulær folkesygdom, som mange kæmper med. Men vidste du, at stress faktisk er mere end det?

Hvad er stress? I virkeligheden er stress en gave til os mennesker, som ligger gemt et sted inde i os alle. Formålet med stress er faktisk at give os energi og overskud til at håndtere kriser og modgang i vore liv. Det er en form for kropslig forsvarsmekanisme, der titter frem i os, når vi står i en krisesituation.

Hvis stresstilstanden hele tiden får lov at være i vores krop, kan det gå galt. Det er en psykisk alarmtilstand, som henter en energi, vi ikke har. Det sker, hvis vi har konstant travl eller er i dyb krise.

Vi skal lære at skelne mellem den naturlige og den sygdomsskabende form for stress. Vi skal lære vores krop at reagere, når den kommer i ubalance.

Robusthed. Er en styrke, som kroppen har brug for. Robusthed hjælper dig til at forebygge stress og give dig livskvalitet! ”Bevar dig selv” tilbyder foredrag, der hjælper dig til at være opmærksom på, hvornår stresstilstanden tager overhånd i dag og hjælper dig til, hvad du så skal gøre.