Sundhedsmæssige fordele ved at drikke kaffe

Du har sikkert hørt, at det er usundt at drikke kaffe. Men kaffe er faktisk en dejlig drik, som har en række sundhedsmæssige fordele. Det kræver dog, at du drikker kaffe med omtanke. Du får altså ikke de sundhedsmæssige fordele, hvis du tyller den ene kop efter den anden.

Kaffe indeholder både næringsstoffer og antioxidanter

Det er rart at vide, at kaffe indeholder både næringsstoffer og antioxidanter. Det betyder, at du rent faktisk indtager forskellige mineraler og vitaminer, når du drikker en kop kaffe. Det kan dog ikke opfylde den daglige dosis, men skal betragtes som et tilskud til mineral- og vitaminindtagelsen.

Nyd godt af at risikoen for type 2-diabetes mindskes

Der er foretaget undersøgelser omkring kaffes påvirkning af type 2-diabetes. Disse viser, at kaffe nedsætter risikoen for denne sygdom.

Alzheimers og Parkinsons får kamp til stregen

Andre undersøgelser har påvist, at kaffe har en beskyttende effekt på hjernen. Dette gør, at kaffedrikkere har mindre mulighed for at få Parkinsons og Alzheimers.

Kaffe giver hukommelsen og forbrændingen et skub

Ved moderat indtagelse af kaffe vil du opleve, at din fedtforbrænding rent faktisk stiger. Ligesom kaffen gør, at du kan få en bedre hukommelse.

Koffeinens fordelagtige effekt

Forskere, der har lavet undersøgelser omkring koffein, har fundet ud af, at koffeinen i kaffe kan have en smertestillende effekt. 

Drik kaffe med sindsro

Nu kan du altså indtage din kaffe uden dårlig samvittighed, da kaffe har mange gavnlige effekter på din krop. Husk dog, at det ikke betyder, at jo mere kaffe du drikker fra din Moccamaster, jo mere nyder du godt af de gavnlige ting ved kaffe.